TELEFOON: 078-740 0400

Rein Drost Machinehandel

Het bedrijf

Rein Drost Machinehandel is een jonge onderneming gespecialiseerd in machines voor de groenvoorziening en golfbaanonderhoud. Door een consequent innovatief beleid, waarin ontwikkeling en marktbenadering op een efficiënte eigentijdse wijze worden ingevuld, zijn zij uitgegroeid tot een vooruitstrevend bedrijf in- en buiten de BeNeLux.

De vraag

De werkplaats van Rein Drost Machinehandel krijgt het steeds drukker met onderhoud en leveringen van machines. Om de monteurs goed te begeleiden en te ondersteunen bij hun reparatie’s en leveringen was er behoefte om te werken met werkbonnen. Daarnaast was ook de historie en de registratie van onderdelen per machine erg belangrijk. Vanuit kantoor moest inzichtelijk worden wat een machine gekost heeft, welk onderhoud erop uitgevoerd is, welke kosten dit met zich mee heeft gebracht en welk onderhoud er op welke datum is uitgevoerd.

De software en de oplossing

Om aan alle facetten te kunnen voldoen is er gekozen voor de software van Order-Direct. Order-Direct is oorspronkelijk (vanaf 1993) ontwikkeld in een groothandel voor machines en gereedschappen. Dit maakt het pakket bij uitstek geschikt voor gebruik in handelsbedrijven, computerzaken en Internetwinkels, waar inkoop, verkoop en voorraadbeheer de belangrijkste processen zijn.

In de loop van de tijd is het pakket uitgebreid met functies op andere gebieden, waaronder machines en onderhoud, urenregistratie en assemblages. Hierdoor is Order-Direct ook uitstekend te gebruiken in constructiebedrijven, installatiebedrijven en werkplaatsen.

Bij Rein Drost Machinehandel is de software zo ingericht dat in de werkplaats alles met een handscanner kan worden geregistreerd. Op kantoor kunnen de medewerkers erna de werkbonnen bekijken en afhandelen. Zodra de facturatie plaats vind is de machinekaart in het systeem gelijk bijgewerkt met de laatste gegevens en een overzicht van de uitgevoerde werkzaamheden en kosten.

Werkt u ook met machines en zoekt u een oplossing voor het registreren van gegevens gekoppeld aan de machine? Neem dan gerust een contact met ons op voor een demonstratie.