TELEFOON: 078-740 0400

Waarom je altijd updates moet uitvoeren.

Waarom is het zo cruciaal om regelmatig updates uit te voeren?

Updates dienen te worden geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat je altijd beschikt over de meest recente versie. Updaten staat gelijk aan actualiseren; een update vertegenwoordigt een nieuwe versie. In deze blog benadrukken we het belang van het uitvoeren van updates. Wanneer je een melding krijgt voor een update op een apparaat, zijn hier vijf redenen waarom je dit altijd moet doen.

Welke aspecten moeten allemaal worden bijgewerkt? Er zijn diverse updates voor onder andere je pc, laptop, tablet, router, telefoon, smart tv, oordopjes, auto, slimme oven – kortom, alles wat met internet is verbonden. Ook programma’s zoals Word of Adobe en browsers moeten worden bijgewerkt. Hoewel je updates zou moeten ontvangen voor al deze zaken, is dit in de praktijk niet altijd het geval. Sommige fabrikanten beschouwen het als minder noodzakelijk. Dus als je geen update ontvangt voor een bepaald apparaat, is dit waarschijnlijk niet essentieel voor dat specifieke apparaat.

Vijf redenen om updates uit te voeren:

1. De belangrijkste reden is dat updates verschillende beveiligingslekken dichten, zoals zero-day exploits, gijzelsoftware, of fouten in de software die door de leverancier zijn ontdekt. Veiligheid staat voorop.
2. Aangezien je apparaten vol staan met privacygevoelige gegevens, wil je voorkomen dat deze op straat komen te liggen. Door regelmatig updates uit te voeren, minimaliseer je dit risico.
3. Updates leveren ook nieuwe functies op. Bijvoorbeeld, bij de laatste iOS-update kreeg je een dagboek als nieuwe feature.
4. Bij het online bankieren is altijd de nieuwste versie van je browser of besturingssysteem nodig om ervoor te zorgen dat de bank jouw verbinding als veilig beschouwt.
5. Updates vergroten de veiligheid tegen misbruik door hackers en andere bedreigingen.

Waarom zou je updates niet uitvoeren? Er is eigenlijk geen geldige reden om updates niet uit te voeren. Als je je afvraagt of updateverzoeken altijd te vertrouwen zijn, geldt: ja, zolang het besturingssysteem het zelf aangeeft en niet een willekeurige website. Advertenties die beweren dat je een virus hebt en op een link moet klikken, moet je uiteraard niet vertrouwen.

Updates uitvoeren? Altijd doen.

Een update wordt grondig getest, inclusief bètaversies, voordat deze wordt uitgebracht. Tijdens het ophalen wordt de update gecontroleerd op ondertekening door de verzender.

Natuurlijk kan er af en toe iets misgaan, zoals het voorbeeld van een virus dat werd binnengehaald bij het updaten van een 3CX (telefoonsysteem). Dit is echter geen reden om updates te vermijden. Neem bijvoorbeeld Apple, met ongeveer 1 miljard iPhone-gebruikers wereldwijd. Het is zeldzaam dat er fouten optreden, gezien de zorgvuldige aanpak en het uitgebreide testproces bij het uitrollen van updates.