Einde ondersteuning Windows 7 en Windows Server 2008

Op 14 januari 2020 stopt Microsoft met het ondersteunen van Windows 7 en Windows Server 2008 en 2008 R2. Toen Microsoft Windows 7 uitbracht in oktober 2009 heeft het bedrijf toegezegd 10 jaar ondersteuning te bieden voor het product. Die periode is afgelopen en daarmee stopt Microsoft met het uitbrengen van software-updates en technische ondersteuning. Ook Windows Server 2008 en Windows Server 2008 R2 zijn bijna aan het einde van hun support lifecycle.

Waarom is dit belangrijk voor u?

Windows 7 en Windows Server blijven uiteraard wel gewoon werken. Maar u ontvangt geen beveiligingsupdates meer. Omdat bijna dagelijks wel nieuwe softwarelekken worden ontdekt, zal uw computeromgeving steeds onveiliger worden. Op de korte termijn kunnen we dat nog beschermen onze antivirus oplossingen, maar ook dat zal op een moment niet meer afdoende zijn. Want ook al gebruik u uw computer niet zo vaak, als u een internetverbinding hebt loopt u al een risico. En u wilt niet dat uw gegevens op straat komen te liggen of dat uw computer gegijzeld wordt. Kijk ook kritisch naar uw netwerk. ‘Maar deze PC gebruiken we nooit’ horen we regelmatig. Ook al heeft u maar één Windows 7 computer in je netwerk en staat hij maar een af en toe aan: je netwerk is zo veilig als de zwakste schakel.

Meer weten?

Werkt u nog steeds met Windows 7 of Windows Server 2008 en wilt u eens verder praten over uw situatie? Wilt u weten wat er mogelijk is met uw huidige apparatuur? Wilt u zich verdiepen in de aanschaf van een nieuwe server of misschien wel overstappen naar de cloud? We denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via 085 – 0770073 of mail naar info@decit.nl