nieuwe website rondje achter letters

Dit zijn de slechtste wachtwoorden van de wereld.

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft onlangs een lijst gepubliceerd met de 100.000 meest gehackte wachtwoorden ter wereld. 123456′ stond bovenaan de lijst, met 23,2 miljoen slachtofferaccounts die het als wachtwoord gebruiken. Daarna kwam ‘123456789’, op de voet gevolgd door ‘qwerty’, ‘password’ en ‘1111111’.

Laat uw veiligheid aan ons over!

Uit een recent onderzoek van het NCSC bleek ook dat minder dan 50% van de deelnemers een sterk, uniek wachtwoord gebruikt voor hun hoofdmailaccount. Dit is het type account dat het meest wordt aangevallen, vooral omdat het fungeert als een toegangspoort tot andere accounts. In het ergste geval kan ongerechtvaardigde toegang tot uw e-mail leiden tot identiteitsdiefstal en fraude.

Met dit in gedachten hebben we een aantal tips bedacht om uw accounts veilig te houden:

Installeer altijd de nieuwste app en software-updates, want die bevatten essentiĆ«le beveiligingsmaatregelen om uw apparaten te beschermen. Zet de twee-factor-verificatie voor uw e-mailaccount aan, omdat het voor hackers veel moeilijker is om dan toegang te krijgen. Overweeg het gebruik van een wachtwoordmanager om uw wachtwoorden veilig op te slaan. Ze zijn geweldig omdat ze moeilijk te kraken zijn en willekeurig gegenereerde wachtwoorden voor u kunnen creĆ«ren. Bij het aanmaken van een wachtwoord zijn er een paar verschillende manieren om het veilig te bewaren. Een eenvoudige maar effectieve optie is om drie willekeurige woorden te kiezen, met behulp van een combinatie van hoofdletters en kleine letters. Een alternatieve optie is om een voor u bekende zin te kiezen, bijvoorbeeld Bob Marley’s “every little thing gonna be all right”. U kunt dan het eerste teken van elk woord gebruiken om een wachtwoord te bedenken, wat in dit geval ‘eltgba’ zou zijn.

Laat uw veiligheid aan ons over!

Bij Decit Automatisering hanteren we een gelaagde aanpak om de veiligheid van uw bedrijf te waarborgen. Enkele van de op maat gemaakte diensten die wij aanbieden zijn anti-spam en antivirus software, geavanceerde firewalls, back-ups, beveiligde wifi en disaster recovery plannen.

Wilt u meer weten? Neem vandaag nog contact met ons op.