TELEFOON: 078-740 0400

Antivirus en EDR

Veilig werken?

Waarom bedrijven niet meer zonder EDR-antivirus kunnen.

Hackers worden steeds vaardiger in het stelen van bedrijfsgegevens, waardoor veel antivirus scanners niet meer voldoen. Gelukkig wordt er voortdurend ontwikkeld, ook op het gebied van antivirussoftware. Onlangs is de EDR-antivirusbeveiliging (Endpoint Detection and Response) geïntroduceerd, een geavanceerd niveau van antivirusbeveiliging dat je gegevens nog beter beschermt.

EDR in een notendop

De EDR-antivirus werkt als een soort douane die de tijd kan terugdraaien. Zodra een virus binnendringt, wordt de antivirus actief. De EDR-antivirus gaat achter het virus aan en blokkeert het. Wat de EDR-antivirusbeveiliging onderscheidt van traditionele antivirusbeveiliging, is dat voordat het virus een bestand versleutelt, de EDR-antivirus eerst een kopie van het bestand maakt. Dit proces herhaalt de EDR-antivirusbeveiliging totdat het virus geblokkeerd is. Nadat het virus is geblokkeerd, verwijdert de EDR-antivirus de versleutelde bestanden en plaatst de kopieën terug. Op deze manier wordt niet alleen het virus verwijderd, maar kan het ook geen schade aanrichten omdat er kopieën zijn gemaakt die worden teruggeplaatst zodra het virus is verwijderd.

Monitoring van de meldingen

Dankzij onze monitoringoplossing kunnen we snel vaststellen of jouw bedrijfsnetwerk veilig is. Als er een melding is van een geblokkeerd bestand of website, controleren we deze direct. Indien nodig voeren we acties uit om de melding te verhelpen, en we brengen je onmiddellijk op de hoogte van de genomen stappen. Zo kun jij onbezorgd doorgaan met ondernemen, terwijl je de veiligheid van het netwerk aan ons toevertrouwt.

Decit Antivirus en EDR