nieuwe website rondje achter letters

6 Handige Windows-hacks die het werken makkelijker maken!

Windows is ongelooflijk veelzijdig als je weet hoe je het moet gebruiken. Wij hebben 6 van onze favoriete sneltoetsen voor u op een rijtje gezet om uw Windows-ervaring zo soepel en gemakkelijk mogelijk te maken.

1. Schud het venster om te minimaliseren
Dit is een van mijn persoonlijke favorieten. Als je op een venster klikt en het versleept, kun je het een beetje schudden – probeer het maar eens! Alle andere geopende vensters worden onmiddellijk geminimaliseerd, zodat je een opgeruimde werkruimte hebt.

2. Gemakkelijk de browsergeschiedenis verwijderen
Als u uw browsergeschiedenis wilt verwijderen, maar niet wilt gaan zoeken in de instellingen van uw browser, druk dan op CTRL+Shift+DEL. Dat brengt je rechtstreeks naar het menu!

3. Adresbalk markeren
Over browsers gesproken, probeert u ooit een lange URL in de adresbalk van de browser te markeren om hem te kopiëren of te verwijderen? Waarom zou je? In plaats daarvan druk je gewoon op F6 en de URL wordt automatisch gemarkeerd. Magie.

4. Vergeet CTRL+ALT+DEL
De meeste mensen drukken op CTRL+ALT+DEL wanneer hun computer crasht, en openen dan direct het taakbeheer. Probeer in plaats daarvan CTRL+Shift+ESC in te drukken om het taakbeheer direct te openen. Hoe minder stappen in het proces hoe beter. 

5. Ga direct naar het bureaublad
Dit is waarschijnlijk de methode die ik het vaakst gebruik. Weet je nog dat Windows een bureaubladpictogram op de taakbalk had? Nu hoeft dat niet meer, want je kunt gewoon op WIN+D drukken. Voor het geval je het niet weet, de WIN knop is die met het golvende Windows vlag icoon tussen Links CTRL en ALT.

6. Computer onmiddellijk vergrendelen
Laat u uw laptop of pc wel eens openstaan? Ja, dan vindt u het vast fijn als u op een snelle manier uw laptop of pc kan vergrendelen. Dit kan door WIN + L in te drukken telkens wanneer u uw bureaublad onbeheerd achterlaat.

Hierdoor keert uw computer terug naar het vergrendelscherm, wat betekent dat een eventuele bemoeial uw wachtwoord moet kennen voordat er gevoelige informatie gezien kan worden. In tegenstelling tot uitloggen, blijven al je vensters en documenten open.